CPX Sluten tank

Sluten tank från Cipax

CPX Sluten tank är nedgrävbar, miljövänlig, tillförlitlig och passar alla system och markförhållanden.
Inklusive barnsäkert lock. Tank och lock testade och godkända. Komplettera tanken med en fast förhöjningshals eller vår kapbara förhöjningshals för variabelt installationsdjup. Tanken kompletteras enkelt med nivålarm och anslutningar.

Flera tankar kan seriekopplas för större volym.

Cipax CPX Partner Logo

Beskrivning

Vi är stolta över att erbjuda CPX slutna tankar som är perfekta för en rad olika användningsområden, inklusive avlopp, dricksvatten och bevattning. Dessa tankar finns i olika storlekar från 1250 till 6000 liter, vilket gör dem idealiska för både små och stora fastigheter.

CPX tankar är mångsidiga och kan installeras både ovan och under jord. Detta ger dig friheten att välja den installationsmetod som bäst passar din fastighet och dina behov. Alla våra tankar levereras med ett barnsäkert lock som smälter in i omgivningen och säkerställer att tanken är trygg och säker.

Användning för avlopp

Våra CPX slutna tankar är utmärkta som avloppstankar för WC (svartvatten) och är godkända för användning vid både normal och hög skyddsnivå. I en sluten tank samlas allt avloppsvatten utan att något vatten släpps ut i marken, vilket gör dem till en säker och miljövänlig lösning.

Alla våra tankar och lock är godkända av SP (RISE), vilket innebär att de uppfyller europeiska standarder och krav. Du kan även välja att utrusta din tank med olika anslutningar, nivålarm och förhöjningshalsar för att skräddarsy den efter dina specifika behov.

Perfekta för dricksvatten och bevattning

CPX slutna tankar är tillverkade i material som är godkänt för kontakt med livsmedel, vilket gör dem perfekta för lagring av dricksvatten eller regnvatten. Tack vare att de är tillverkade av certifierat material enligt Normpack-standarder kan du vara säker på att ditt vatten förvaras på ett säkert och hållbart sätt.

Våra större tankar, från 3000 till 6000 liter, är designade för att vara lågbyggda. Detta innebär att installationen blir enklare och mer kostnadseffektiv, särskilt i områden där det kan vara svårt att gräva djupt. Lågbyggda tankar minimerar också risken för att stöta på berg vid grävning, vilket sparar både tid och pengar.

Återvinningsbara och miljövänliga

Samtliga CPX tankar är tillverkade av hållbar och 100% återvinningsbar PE (Polyeten). Detta material är åldringsbeständigt och avger inga skadliga ämnen, vilket innebär att det är lika bra för miljön som det är för din fastighet.

CPX tankar är konstruerade för att klara av nordiska förhållanden och kan användas både ovan och under mark utan att kompromissa med stabilitet eller kvalitet. Med en robust design som klarar nedgrävningsdjup på upp till 2 meter, kan du lita på att våra tankar ger långvarig och säker funktion.

Välj rätt tank för din fastighet

Varje fastighet har unika förutsättningar, och det är viktigt att välja rätt tank baserat på dessa. Vi rekommenderar att du utvärderar dina behov noggrant och tar rådgivning för att hitta den bästa lösningen. En större tank kan innebära mindre frekvent tömning och därmed lägre underhållskostnader på lång sikt.

Beroende på om du hanterar svartvatten (inklusive toalettvatten) eller gråvatten (från bad, dusch och tvätt) kan det påverka ditt val av tank. Regelverk kan variera mellan kommuner, så kontrollera alltid lokala bestämmelser innan du bestämmer dig.

Skyddsnivån för din fastighet kan påverka valet av tank och system. Närahet till sjöar, hav eller grundvatten kan kräva en högre skyddsnivå. Vi rekommenderar att du konsulterar en expert för att säkerställa att du väljer rätt skyddsklass.

Drift och underhåll

För att din tank ska fungera optimalt är det viktigt att tömma den regelbundet med en sugbil och inspektera den vid varje tömning. Ett nivålarm kan vara ett praktiskt tillbehör som hjälper dig att hålla koll på när det är dags för tömning.

Alla våra tankar levereras med ett barnsäkert lock som endast kan öppnas med verktyg. Locket är designat för att vara säkert att gå på men är inte avsett för att köra över med tyngre fordon. Gå aldrig ner i en avloppstank under drift för att undvika olyckor.

Utforska vårt sortiment av CPX slutna tankar och hitta den perfekta lösningen för ditt behov hos Moderna Avlopp. Kontakta oss idag för mer information och rådgivning!

Ytterligare information

Material

PE

Vikt

165 Kg, 190 Kg, 250 Kg, 280 Kg, 328 Kg, 500 Kg, 560 Kg, 656 Kg, 85 Kg

Volym

10000 Liter, 12000 Liter, 1350 Liter, 2100 Liter, 3000 Liter, 400 Liter, 4000 Liter, 5000 Liter, 6000 Liter, 8000 Liter

Kontakta oss

Kontaktformulär