Conclean Basic

Minireningsverk för normal skyddsnivå

Conclean Basic är skapad för de hushåll som vill effektivt rena sitt avloppsvatten till en normal skyddsnivå på ett smidigt och säkert vis, utan behovet av en markbädd eller infiltration. Med sin luftpumpdrivna funktion är systemet enkelt att hantera via den medföljande styrenheten.

Installationen kräver bara en tank, vilket gör Conclean Basic till en idealisk lösning även för mindre utrymmen. Dessutom är den certifierad enligt EN 12566-3, vilket garanterar hög kvalitet och pålitlighet.

Denna biologiska reningsteknik tar hand om samtliga avloppsvatten och är speciellt utformad för att möta de skyddsnivåer som krävs i områden med normal risknivå, samt är anpassad för det nordiska klimatets utmaningar. Tack vare systemets design, som inte innehåller några rörliga delar inuti tanken, erbjuder det en driftsäker lösning.

Basic-modellen utmärker sig genom sin kompakthet, vilket gör att den passar även på begränsade ytor. För en ökad säkerhet kommer den med ett låsbart lock, som även är utformat för att smälta in i omgivningen och kan bära vikten av en gräsklippare.

Fördelar med Conclean Basic

 • Renar till normal skyddsnivå
 • CE-märkt enligt EN 12566-3
 • Återvunnet material
 • Kompakt storlek
 • Flexibel installation
 • Inga känsliga delar i tanken
 • Automatiskt energisparläge
 • Smart lock
 • Gastät styrenhet

Beskrivning

Minireningsverket Conclean Basic är anpassat för svenskt klimat

Minireningsverket Conclean Basic representerar en framstående innovation inom avloppsteknik, speciellt utformad för att möta de unika utmaningar som det nordiska klimatet för med sig.

Det robusta systemet är skräddarsytt för att erbjuda effektiv och pålitlig avloppsrening även under de mest krävande väderförhållanden som kännetecknar regionen, från bitande kyla till perioder av intensivt regn.

Så fungerar Minireningsverket Conclean Basic

 1. Avloppsvattnet tillsätts – Den biologiska reningsprocessen startar, vattnet syresätts och skapar ett aktivt slam för att reducera syreförbrukande bakterier och fosfor.
 2. Ett klarvattenskikt bildas – När luftningscykeln pausar blir vattnet stilla. Slammet sjunker successivt till botten och det översta vattenskiktet klarnar.
 3. Vattnet släpps ut – Det renade vattnet pumpas ut ur systemet via inbyggd provtagningsbrunn.

Moderna Avlopp är certifierade återförsäljare av Conclean Basic

Moderna Avlopp är stolta över att vara en auktoriserad återförsäljare av Conclean och deras innovativa produkter. I vår strävan att alltid erbjuda marknadens främsta lösningar för enskilda avloppssystem, har vi noga valt att inkludera Concleans högkvalitativa och miljövänliga produkter i vårt sortiment.

Dessa produkter är kända för sin effektivitet, pålitlighet och inte minst deras bidrag till en hållbarare miljö.

Ytterligare information

Hushåll

1-3

Reningsteknik

Kemikalie

Volym

3750 Liter, 4800 Liter, 6500 Liter

Vikt

175 Kg, 220 Kg, 265 Kg

Kontakta oss

Kontaktformulär
Kontaktformulär