Ecobox EC

Ecobox EC – Det Moderna Minireningsverket

Ecobox EC representerar den senaste innovationen inom kemikaliefri avloppsrening, perfekt anpassad för både villor och fritidshus.

Denna moderna lösning erbjuder en effektiv rening av allt avloppsvatten från hushållet – oavsett om det kommer från WC, bad, disk, tvätt eller dusch. Ecobox EC finns i två modeller; EC 1 för ett hushåll och EC 2 som klarar av avloppsvatten från två hushåll, båda utan behov av tillsats av fällningskemikalier.

Det som särskiljer Ecobox EC är dess användning av elektrokoagulering, en innovativ teknik som renar avloppsvattnet från fosfor utan kemikalier.

Genom en process där två järnplattor nersänkta i vattnet arbetar för att binda och avlägsna fosfor, säkerställer Ecobox EC en effektiv och miljövänlig rening. Denna process är inte bara effektiv utan också enkel och robust, vilket gör den idealisk för det krävande nordiska klimatet.

Fördelar med Ecobox EC

  • CE-märkt
  • Fri från kemikalier
  • Ersätter trekammarbrunn
  • Ersätter infiltration & markbädd
  • Inga rörliga delar
  • All rening i samma enhet
  • Hög driftsäkerhet
  • Överträffar Naturvårdverkets krav
  • Lätt att sköta

Beskrivning

Minireningsverk utan kemikalier

Med en design där alla nödvändiga reningstekniker är integrerade i en enda enhet, erbjuder Ecobox EC en lösning som är både kompakt och enkel att installera. Denna svenska innovation förenklar avloppsreningen och erbjuder en hållbar lösning som inte kompromissar med effektiviteten.

Ecobox EC är mer än bara ett minireningsverk; det är en framtidssäkrad investering för hållbara hem, designad för att möta och överträffa dagens miljökrav med teknologi som skyddar våra vattenresurser för kommande generationer.

Minireningsverket Ecobox EC tillverkas i Sverige

Minireningsverket Ecobox EC utformas och produceras med lokal expertis i Sverige av Ecotech, vilket garanterar att detta minireningsverk är noggrant anpassat för att möta utmaningarna i ett arktiskt klimat. Detta säkerställer en pålitlig och kontinuerlig drift under alla förhållanden.

I jämförelse med andra minireningsverk, som ofta tillverkas utomlands utan hänsyn till de specifika kraven i det svenska klimatet, erbjuder Ecobox BDT en distinkt fördel genom sin skräddarsydda design och funktionalitet för att uppfylla lokala behov och förutsättningar.

Ecotech tillverkar miljövänliga produkter inom avloppsrening och vattenåtervinning. Deras produktportfölj innehåller bland annat Ecobox SmallEcobox BDT och Regnvattentank.

Ytterligare information

Hushåll

1-2

Reningsteknik

Elektrokoagulation

Material

GAP

Volym

4000 Liter, 7900 Liter

Vikt

420 Kg, 495 Kg

Kontakta oss

Kontaktformulär
Kontaktformulär